Ekologiskt - Närodlat - i Återanvända krukor 


Fönsterträd odlar välkända prydnadsväxter som cissus, porslinsblomma, och svärmorstunga. Växtmaterialet är ekologiskt och arterna/sorterna är utvalda för att fungera att odla i hemmiljö. Växtsticklingarna är framdrivna utan användning av kemiska bekämpningsmedel, konstgödning eller retarderingsmedel. Retarderingsmedel ger växter ett kompakt och regelbundet, likriktat utseende och används ofta i stora kommersiella växthusodlingar.

Krukväxterna är planterade i krukor av lera som redan använts en eller flera gånger. Återanvända lerkrukor reagerar ofta på fukten i jorden med vita saltutfällningar på ytan. Utfällningarna brukar försvinna eller minska när ytan torkas med en fuktig trasa. Men vi tycker att saltutfällningarna ger krukorna ett personligt uttryck!
Lerkrukor är bäst och finast! Men ibland vill man kanske placera sin krukväxt i en fin ytterkruka också. Då brukar det vara bättre att först plantera växten i en kruka av plast istället. Vi planterar gärna om till en återanvänd plastkruka utan extra kostnad.

Till varje krukväxt medföljer en etikett med svenskt och vetenskapligt namn, samt tydliga odlingsanvisningar och skötselinstruktioner. Fönsterträds krukväxter behöver inte omplanteras omedelbart efter inköpet, utan det finns plats i krukan för växten och dess rötter att växa till under lång tid efter inköpet!
Våra krukväxter är till prydnad och ska inte förtäras! Fönsterträd finns hos ekobutiken OM-TANKE i Lund. Lycka till med odlingen! / hälsningar Fönsterträd

 

 

kontakt@havda.se 

 

© Hävda 2010

Välkommen tillFönsterträd
Websidan är under uppbyggnad. Mer information följer.